Från första anblicken kan craps verka en smula komplicerat. Spelbordet har en komplex utformning och plats för över 100 olika satsningar. Craps har dessutom sin egen speljargong. Men så snart du lärt dig spelets grundläggande regler kommer du att inse att det är betydligt enklare än det ser ut. Egentligen är det bara några få insatser du bör intressera dig för: Pass, don’t pass och odds, av vilka samtliga har ett husövertag på endast 1%.

Gratis craps på Internet

Det råder inga tvivel om att craps har mycket bra spelarodds, och du kanske känner dig sugen på att spela om pengar direkt. Vi rekommenderar dock att du övar upp dina färdigheter på gratis craps innan du spelar om pengar. Det är ett utmärkt sätt att få en känsla för spelet, lära dig reglerna, de olika insatserna och terminologin. Börjar du spela för pengar  innan du har koll på spelet är risken stor att du gör ett misstag och förlorar pengar i onödan. De flesta casinon på Internet erbjuder en gratisversion av deras craps-spel så att du kan kolla upp dess funktioner.

När du ska börja spela craps för pengar så rekommenderar vi att du leter upp en version som erbjuder bra utbetalning på odds-satsningar (minst 2x utbetalningen som för pass-insatser). Du kan läsa mer om craps och craps-insatser i våra artiklar om craps. Där hittar du ingående information om regler och strategi, liksom en fullständig ordlista över craps-termer.