Keno

keno

Keno är idag ett rätt så populärt spel, vad man kanske dock inte visste är att spelet har rötter i Kina 2000 år tillbaka i tiden. Det var först på 1800-talet som det kom till västvärlden, då via kinesiska immigranter som seglade över Stilla Havet till USA.

Generellt kan sägas att spelet är ganska enkelt, man satsar på ett visst antal nummer och vinner sedan beroende på hur många nummer man prickat in som rätta. Det finns dock flertalet sätt att spela på, den t.ex vanligaste varianten kallas kort och gott för ”satsning”.

High roller är en utvecklad variant av ”satsning”, den bygger på samma princip men det gäller att lyckas pricka in fler rätt för att vinna.

Spelar man efter varianten Fånga alla så spelar man på 2-7 nummer, vinst sker endast genom att man lyckas pricka in alla rätt.

Topp eller botten är en variant där man ska gissa om den övre eller under delen av keno-brickan får färre markeringar än den motsatta.

När det gäller keno strategi går meningarna isär, en del framgångsrika kenospelare menar på att man ska välja nummer på spelplanen så att dessa tillsammans bildar ett ”T”, andra menar att den bästa strategin är att välja nummer som täcker in alla hörn. En del spelare har faktiskt också vunnit storvinster genom att välja för dem viktiga datum som nummer.

Eftersom det finns så många olika strategier så förstår man att keno är ett spel som baseras enbart på slumpen, det är lika stor chans att vinna på en datorgenererad rad som det är att vinna på nummer man väljer ut själv.