Poker Koncentration

poker

Konsten att hålla sin koncentration är ovärderlig i poker och det är självklart att om man kämpar med att koncentrera sig så finns det en ganska stor chans att man inte kommer lyckas särskilt bra i poker.

Ta en 256-man turnering, för att ta sig vidare till finalbordet är det sannolikt att man går igenom minst 6 timmar vid bordet, och att få ta emot hand efter hand av ospelbara kort kan lätt distrahera koncentrationen. När man är ute ur en hand är det lätt att stänga av och låta tankarna flyta iväg.

Om casino man tillåter sig själv att göra detta så går man miste om viktig information om sina motståndare, man måsta alltid läsa deras förhållningssätt och hur de spelar sina händer.

Vem som helst som någonsin spelat poker vet att ett dåligt beslut kan kosta dig din plats i en turnering, eller en massa pengar i ett cash game. Varje beslut kräver din totala uppmärksamhet och ditt beslutsfattande måste vara vasst.

Det är förmodligen inte ett smart beslut att delta i ett poker bord om du känner dig trött eller har många saker på hjärnan för stunden. Vad som helst som kan stå i vägen för att ge 100% av din koncentration kommer bara bli ett hinder i ditt spelande.

Medans du sitter vid ett bord bör du göra vad som krävs för att du ska hålla koncentrationen. Genom att dricka vatten håller du dig hydrerad medans en kopp kaffe kan hjälpa dig att få en kaffein och energi kick.

En del spelare gillar att bära solglasögon för att stänga ute andra spelare som vill få bort dem ur handen genom att titta direkt in i deras ögon under avgörande beslut. Det är viktigt att göra vad som fungerar för just dig för att hålla dig fokuserad på det som pågår.